ОМОН в Білорусі обстріляв та побив випадкового перехожого / фото radiosvoboda.org

Житель Мінська Павло Якимчик розповів, як 11 серпня, на третій день протестів у країні, по ньому стріляли ОМОНівці.

Читайте такожАвстрія підтримала санкції проти Білорусі й закликала провести нові вибориРозповідь хлопця опублікувало видання «Радіо Свобода».

«Я живу в районі Кам’яної Гірки на вулиці Бурдейного. Увечері біля магазину «Алмі» я побачив невелику кількість протестувальників та автобус із ОМОНом. До будинку було метрів 200. Я швидко побіг. Але буквально за 30 метрів від будинку натрапив на мікроавтобус із ОМОНом. Щонайменше троє бійців напали на мене, почали бити палицями. Кинули на підлогу мікроавтобуса», – розповів Павло.

Відео дня

Він додав, що намагався пояснити їм ситуацію, показати документи, але вони на це не звертали уваги. Підібрали ще кількох людей, з яких також знущалися:

«Піднімати голову було небезпечно, бо відразу ж били. Знущалися, погрожували. Мені в автобусі дісталося менше, деяких били жорсткіше, хоча мене взяли першим і допитували останнім».

За його словами, в нього влучили три гумові пулі, одна з них – у передпліччя.

«Проникаюче поранення. Були ще два дотичні поранення – у грудну клітку та в лопатку. Мабуть, пощастило, якщо б корпус був під іншим кутом, могло бути набагато гірше», – додав хлопець.

У хлопця влучили три пулі / фото radiosvoboda.org

На його думку, деякі постраждалі залишаться інвалідами:

«Зі мною в палаті лежав хлопець, який сигналив. Його зупинили та погрожували вогнепальною зброєю. Коли він вийшов, йому вистрелили в ногу».

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів