Президент США Дональд Трамп / REUTERS

Припинити заворушення в американських містах, де у керівництва знаходяться демократи, можна тільки силою.

Про це президент США Дональд Трамп написав у Twitter.

"Єдиний спосіб зупинити насильство в містах з високим рівнем злочинності, керованих демократами, - це сила!",- заявив він.

Відео дня
false

Президент США також розкритикував мера міста Портленд Теда Уілера, який представляє Демократичну партію, за бездіяльність під час заворушень у його місті.

Читайте такожТрамп пригрозив 10 роками в'язниці за знесіння пам'ятників

"Нічого не робить мер Портленда, демократ, який спостерігає за великою загибеллю і руйнуванням свого міста вважає, що ця беззаконна ситуація повинна тривати вічно. Неправильно!",- написав Трамп.

Також він назвав Уілера "божевільним" і "ліворадикальним".

За словами президента США, жителі Портленда та інших міст США бажають "закону і порядку", які не можуть їм забезпечити керівники-прихильники Демократичної партії.

false

Протести в США

  • Протести в США 2020 через смерть Джорджа Флойда У США не вщухають масові заворушення, викликані загибеллю затриманого поліцією темношкірого жителя Міннеаполіса (штат Міннесота) Джорджа Флойда. Масовими протестами охоплені десятки міст по всій Америці. Є жертви й десятки поранених.
  • Афроамериканець Джордж Флойд помер у лікарні Міннеаполіса після арешту 25 травня. Його запідозрили у використанні фальшивої банкноти. Поліцейський Дерек Шовін, який заарештував Флойда, у ході захоплення тиснув коліном на його шию та ігнорував скарги заарештованого на брак повітря. Шовін заарештований, йому висунули звинувачення у вбивстві.
  • Учасники протестів проти расової несправедливості і поліцейського насильства в американському місті Портленді осквернили, а потім повалили пам'ятник першому президенту і одному із засновників США Джорджу Вашингтону.
  • У червні Американський музей природної історії в Нью-Йорку вирішив демонтувати пам'ятник 26-му президенту США Теодору Рузвельту, який зображений поруч з вихідцем з Африки і корінним американцем. Дональд Трамп закликав музей не зносити пам'ятник.
  • У Портленді в липні поліція розганяла протестувальників сльозогінним газом.
  • У Сіетлі поліція затримала понад 40 протестувальників в ході масових заворушень. У сутичках з натовпом постраждав 21 офіцер поліції.