Макрон приїхав на зустріч до Путіна / REUTERS

Президенти Росії і Франції Володимир Путін і Еммануель Макрон розпочали зустріч у Москві. Спілкування вони ведуть на "ти", Макрон називає Путіна без по батькові - Володимир.

Про це пишуть "РИА Новости", публікуючи відповідне відео.

На початку зустрічі Путін заявив, що "радий бачити" Макрона вперше за останні два роки. Той у відповідь подякував за виділений йому час.

Французький президент на зустрічі з російським колегою також заявив, що сьогоднішня розмова може почати шлях деескалації в Україні та недопущення бойових дій. Після публічної бесіди відбудеться робочий обід і спільна прес-конференція.

Читайте такожРосійський генерал зажадав відставки Путіна через загрозу війни з Україною

Початок їхньої бесіди не обійшовся без заминки. Коли Путін і Макрон сіли за стіл - не відразу стало зрозуміло, чи будуть з ними перекладачі. У разі синхронного перекладу їм обом потрібно було б надіти навушник. Путіну навіть довелося це уточнювати, а отримавши відповідь, він кивнув і почав бесіду.

Нагадаємо, президент Франції після візиту до Москви відвідає Київ - це відбудеться вже завтра, 8 лютого. Нещодавно він заявив, що ЄС повинен почати власний діалог з Москвою, а не покладатися на Вашингтон.

Ескалація навколо України

Протягом останніх кількох місяців Росія збирала війська на кордоні з Україною, але заперечувала плани вторгнення.

Москва також висунула низку вимог, зокрема, йшлося про те, щоб НАТО відмовило Україні в членстві в Альянсі та зменшило свою військову присутність у Східній Європі.

Західні країни відкинули це, замість цього запропонувавши Інші сфери переговорів, наприклад, переговори про скорочення ядерної зброї.