Путін нагородив Кім Чен Ина медаллю за Другу світову / facebook.com/RusEmbDPRK

Президент Росії Володимир Путін нагородив лідера КНДР Кім Чен Ина медаллю на честь 75-річчя "Перемоги у Великій Вітчизняній Війні".

Про це повідомило російське посольство в КНДР на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Південній Кореї стверджують, що Кім Чен Ина не оперували

Відео дня

"Відповідно до указу президента Російської Федерації, голова державної ради КНДР Кім Чен Ин нагороджений ювілейною медаллю "75 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр." за великий особистий внесок в увічнення пам'яті загиблих і похованих на території КНДР радянських громадян і проявлену турботу про збереження поховань і меморіалів радянських воїнів у Корейській Народно-Демократичній Республіці", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що 5 травня посол Росії передав медаль міністру закордонних справ КНДР Лі Сон Гвону.

Як повідомляв УНІАН, державні ЗМІ Північної Кореї повідомили про появу лідера КНДР Кім Чен Ина на публіці вперше за 20 днів. Фотографії були зроблені на відкритті заводу з виробництва добрив у місті Сунчхон в провінції Пхенан-Намдо.

До цього востаннє Кім Чен Ин з'явився на публіці 11 квітня. Daily NK повідомляла, що він проходить курс лікування після операції. Низка ЗМІ після цього стверджувала, що його стан погіршився, а також повідомляла про його смерть.