Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко отримав від російського лідера Володимира Путіна листа з викладенням усіх фактів навколо ситуації із затриманими в країні бойовиками приватної військової компанії "Вагнера".

Як повідомляє ТАСС, про це Лукашенко сказав сьогодні в коментарі журналістам.

"Так, я дорікнув (у телефонній розмові з Путіним) Росії, що вони перейшли з братніх на партнерські відносини. Чітко було заявлено президентом Росії: Ми будуватимемо з вами братні відносини", - сказав президент Білорусі.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко назвавши умову відачі Україні Затримання "вагнерівців"

При цьому він додав, що отримав від російського президента листа "на п'яти сторінках" щодо ситуації із затриманням росіян.

"Зараз наш Слідчий комітет розглядає ці факти", - сказав Лукашенко.

Як повідомляв УНІАН, 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків із ПВК "Вагнера", 32 - під Мінськом і ще одного - на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Читайте такожЗатримані в Білорусі "вагнерівці" заявили, що їхали до Туреччини "оглянути собор Святої Софії"

Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні. 30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків. 6 серпня Лукашенко доручив запросити до Білорусі генпрокурорів України і Росії, щоб розібратися із ситуацією із затриманими бойовиками.

У той же день генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що готується клопотання про екстрадицію 28 бойовиків, серед яких 9 українців.

Раніше сьогодні, 9 серпня, президент Білорусі заявив, що до Мінська поки що не приїхали генеральні прокурори Росії і України, щоб розібратися із затриманими бойовиками "Вагнера". І якщо вони не приїдуть, то Мінськ "самостійно вирішить цю проблему".