Рада ЄС схвалила додаткове фінансування на навчання українських військових / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

У вівторок, 28 листопада, Рада Європейського Союзу схвалила надання додаткового фінансування на навчання українських військовослужбовців

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС. Навчання солдатів ЗСУ проходить в рамках місії військової допомоги Євросоюзу на підтримку України (EUMAM Ukraine).

Зазначається, що фінансування збільшать на 194 млн євро. Таким чином, його загальна сума складе 255 мільйонів євро.

Відео дня

"Мета сьогоднішнього рішення – продовження підтримки EUMAM в нарощуванні потенціалу Збройних Сил України, виходячи з потреб України і беручи до уваги зростаючий обсяг і складність навчальної програми", – сказано в заяві на сайті Ради ЄС. 

Цей крок посприяє широкомасштабній підготовці особового складу ЗСУ та дозволить членам ЄС надати необхідне обладнання та матеріали для тренувань військових. 

У Раді ЄС наголосили, що на сьогоднішній день з моменту запуску місії EUMAM Ukraine навчання пройшли понад 34 000 українських військових.

Навчання українських військовослужбовців за кордоном

Десятки тисяч військових ЗСУ пройшли навчання на території країн-членів ЄС. Хоча початковою метою місії ЄС було навчити 15 тисяч солдатів, цю позначку вже перевищили – навчено понад 34 тисячі бійців.

Навчальні курси надали майже всі 27 країн-членів ЄС, за винятком трьох. До процесу також приєдналася Норвегія. 

Тим часом Сполучені Штати підготували близько 18 000 українських військових, заявили в Пентагоні. В основному, тренування проходили в Німеччині. 

Вас також можуть зацікавити новини: