РФ не готова розгортати ядерний потенціал у Космосі в найближчому майбутньому / фото ua.depositphotos.com

Росія ближчим часом не матиме своєї протисупутникової зброї в космосі - наразі навіть незрозуміло, чи має РФ можливість успішно вивести на орбіту ядерний протисупутниковий пристрій. Про це пише Politico з посиланням на людей із розвідки США, знайомих із проблемою.

Зазначається, що хоча Росія просувається вперед у своїх спробах розробити новий небезпечний ядерний потенціал у космосі, вона не готова розгортати такий пристрій у найближчому майбутньому.

"Москві все ще потрібно завершити роботу над протисупутниковою зброєю з ядерними технологіями — про загрозу цього тижня повідомили в розвідці, що поширюється на Капітолійському пагорбі. І незрозуміло, чи зможе Москва успішно запустити його на орбіту, якщо вона вдосконалить свою зброю", - ідеться у статті.

Відео дня

Автори пишуть, що обговорюваний тип зброї, ймовірно, мав би здатність знищувати супутники, включно з американськими. Це може порушити комунікації по всьому світу та, можливо, військові операції США. Тим не менш, протисупутниковий пристрій не матиме можливості атакувати Землю.

Видання нагадує, що Москва є учасником Договору про космос, який забороняє розміщення в космосі ядерної зброї та інших видів зброї масового знищення.

"Офіційні особи були особливо стурбовані ядерним потенціалом Росії після її вторгнення в Україну. Ці побоювання стосувалися передусім міркувань Москви щодо розміщення наземної ядерної зброї. Хоча Кремль погрожував використати її на полі бою, представники розвідки споргнозували, що Москва не намагатиметься активно перемістити таку зброю на лінію фронту. Але рух Росії в космосі виглядає інакше. Розробки Москви щодо ядерної протисупутникової зброї є набагато більш достовірною та тривожною загрозою", - пише ЗМІ.

Розробки РФ ядерної зброї в космосі

У Сполучених Штатах Америки занепокоєні планами РФ про ядерну зброю в космосі. Так, член Палати представників Майк Тернер публічно попередив про "серйозну загрозу національній безпеці" США.

Зокрема, парламентарій попросив президента Джо Байдена розсекретити інформацію, щоб забезпечити відкриту дискусію про те, як на неї реагувати.

Водночас речник президента РФ Дмитро Пєсков назвав публікації західних ЗМІ про це "черговим прийомом Білого дому".

За його словами, Вашингтон намагається правдами чи неправдами спонукати Конгрес на голосування по законопроекту про виділення грошей Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: