Єнс Столтенберг / фото REUTERS

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг наголошує, що Російська Федерація, яка розпочала повномасштабну війну проти України, перегруповує загарбницькі сили та готує нові наступальні дії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг сказав на прес-конференції у Брюсселі.

"Ми чули нещодавні заяви, що Росія зменшить (масштаби) воєнних операцій біля Києва і у північній Україні. Але Росія неодноразово брехала про її наміри. Тож, ми лише можемо судити на основі дій Росії, а не на основі її слів", - наголосив Столтенберг.

"Відповідно до нашої інформації, підрозділи Росії не відводяться, але перегруповуються. Росія намагається перегрупувати, відновити поповнення запасів і зміцнити її наступ на Донбасі. Водночас, Росія зберігає тиск на Київ та інші міста. Тому ми можемо очікувати додаткові наступальні дії, які приноситимуть ще більші страждання", - додав він.

При цьому, генеральний секретар Альянсу заявив, що Росія повинна припинити цю безглузду війну, вивести усі її війська і сумлінно брати участь у переговорах.

"Відведення" військ Росії: що відомо

29 березня стало відомо, що Росія нібито відводить окремі підрозділи з Київської та Чернігівської областей, а також відчуває проблеми з ротацією і посиленням свого війська.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що "відведенням" військ ворог хоче створити помилкову ілюзію, що відмовився від задуму оточити Київ.

До цього помічник Путіна Володимир Мединський повідомив, що Росія скорочує контингент на Київському та Чернігівському напрямках на тлі заяв Міноборони РФ про завершення "першого етапу "спецоперації" та переходу до атак на Донбасі.

Вас також можуть зацікавити новини: