Санкції проти Росії - Захарова заявила, що санкції за порушення прав людини - безпідставні / REUTERS

Москва з подивом сприйняла чергові санкції Британії за порушення прав людини в Росії.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ з посиланням на заяву прес-секретарки Марії Захарової.

Читайте такожВерховний суд США не дозволив Трампу оскаржити перемогу Байдена у ключових штатах

Відео дня

Захарова називає рішення «безпідставним» і вважає, що воно «демонструє неготовність влади Британії відмовитися від свого конфронтаційного курсу щодо Росії».

«Безумовно, цей політично ангажований демарш негайно відіб’ється на російсько-британських відносинах», – зазначила Захарова. Вона додала, що Москва «залишає за собою право на ухвалення адекватних заходів у відповідь».

Нові санкції проти РФ: у чому суть

  • Велика Британія запроваджує санкції щодо 11 політиків, чиновників та інших осіб, відповідальних за грубі порушення прав людини в Росії, Венесуелі, Гамбії та Пакистані. У Росії під санкції, включаючи заборону на поїздки й замороження активів, потрапили троє осіб і спеціальний підрозділ швидкого реагування "Терек".
  • Усі вони, на думку британської влади, відповідальні "за тортури та інші порушення прав людини щодо ЛГБТ в Чечні".
  • Своєю чергою, Управління з контролю за іноземними активами мінфіну США в рамках "списку Магнітського" запровадило санкції відносно російського футбольного клубу "Ахмат" і фонду імені Ахмата Кадирова.
  • Список також поповнили пов'язані з Рамзаном Кадировим заступник керівника "Росгвардії" щодо Чечні Данило Мартинов, віце-прем'єр Чечні Вахіт Усман і росіянин Зіяд Сабсабі. Крім того, до санкційних списків потрапили Тимур Дугазаєв, який живе в Німеччині та якого деякі ЗМІ називають "представником Рамзана Кадирова в Німеччині", а також громадянин ОАЕ Сатіш Сімара - тренер коней Кадирова.