Росія розширила персональні санкції проти ЄС / фото ua.depositphotos.com

Росія розширила список представників ЄС, яким заборонений в'їзд на територію РФ.

Як стверджується в заяві МЗС РФ, в ЄС нібито ігнорують їхні пропозиції "вести предметний діалог на основі фактів і, як і раніше, обирають мову санкцій".

"У відповідь на дії Європейського Союзу російською стороною прийнято рішення про розширення списку представників країн-членів та інститутів ЄС, яким заборонений в'їзд на територію Російської Федерації. Число фігурантів російського списку доведено до паритетного з наявним списком Євросоюзу" - йдеться в заяві.

Також в МЗС РФ пригрозили подальшими заходами "у разі продовження Євросоюзом конфронтаційної лінії".

Читайте такожЛідери ЄС цього тижня розглянуть санкції проти білоруських чиновників - Боррель

Санкції Росії та ЄС

  • Європейський союз після анексії Криму у 2014 році та початку бойових дій на Донбасі ввів і щоразу продовжує санкції, пов'язані з порушенням територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Хоча в Брюсселі є політичні сили та лідери, які лобіюють зняття обмежень з Кремля через його агресію проти України.
  • У вересні цього року Євросоюз офіційно продовжив на шість місяців санкції проти 175 осіб і 44 організацій РФ, причетних до підриву територіальної цілісності України.
  • На початку вересня влада Росії розширили список українців, щодо яких вводяться санкції. Всього до списку було внесено 41 особу, в тому числі екс-президента України Петра Порошенка, нардепа і соліста "Океану Ельзи" Святослава Вакарчука та інших.