Максим Орєшкін - сірий кардинал Кремля / Скріншот

У Росії з'явився ще один рятувальник економіки. Максим Орєшкін - помічник Путіна в сфері економіки країни, якийсь час він навіть виконував обов'язки міністра фінансів. 

Журналісти проекту FreeДом розповіли, хто ж такий насправді Орєшкін і чи дійсно він разом з Путіним намагається поліпшити добробут російських громадян. 

Видання Bloomberg опублікувало матеріал про 40-річного помічника президента РФ Максима Орєшкіна. Автори наголошують, що саме він - автор ідеї оплати газу за рублі. Після вторгнення 24 лютого він став ключовим членом путінського внутрішнього кола з питань економічної політики.

Він якийсь час навіть виконував обов'язки міністра фінансів. Володимиру Путіну Орєшкін вигідний своєю вірністю і вмінню розбиратися у фінансах. Цей самий Орєшкін супроводжував кремлівського диктатора під час недавньої поїздки в Тегеран, яка наробила шуму. До речі, тоді на питання про іранські ідеї щодо подолання санкцій Орєшкін самовпевнено зазначив: "Наші набагато кращі".

"Тепер Орєшкін - новий улюбленець Путіна, адже поки що він досить відданий і вміє вдавати, що справляється з проблемами країни", - підсумували журналісти.

Раніше журналісти розповіли, як живе головний цензор Росії Андрій Липов і що він приховує.

Вас також можуть зацікавити новини: