ЄС і США відійшли від ідеї відключити РФ від SWIFT / ілюстрація REUTERS

Замість відключення Росії від постачальника платіжних послуг SWIFT ЄС і США розмірковують про адресні економічні санкції.

Про це з посиланням на урядові джерела повідомляє німецька газета Handelsblatt.

Протягом останніх тижнів західні партнери України обговорюють, як реагувати у разі військового вторгнення Росії в нашу країну. Кремлю загрожують серйозними наслідками без уточнень. 

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського заявили, що США переклали в інший "кошик" санкції проти "Північного потоку-2" і плани відключити РФ від SWIFT

Один з можливих кроків - відключення Росії від системи SWIFT. Цей крок може призвести до дестабілізації фінансових ринків у короткостроковій перспективі. До того ж це може сприяти розвитку альтернативної платіжної інфраструктури, в якій Захід не буде домінувати.

Тепер переговори між ЄС і США зосереджені на формуванні санкцій проти великих російських банків, але не на відключенні від SWIFT. Водночас Німеччина наполягає на винятках, щоб імпорт газу і нафти з Росії можна було оплачувати.

Раніше кандидат у лідери Християнсько-демократичного союзу Фрідріх Мерц, виступив проти виключення Росії з міжнародної банківської платіжної системи SWIFT.

У грудні депутати Європарламенту закликали керівні інституції Європейського Союзу відключити РФ від світової платіжної системи SWIFT.

Тоді голова російського банку "ВТБ" Андрій Костін заявив, що Росія переживе відключення.

Вас також можуть зацікавити новини: