У Кремлі знову заявили, що Росія не загрожує Україні / фото Вести.РП

У Кремлі знову заявили, що Росія не загрожує Україні, але її армія залишиться біля кордонів стільки, скільки це буде «доцільно».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це сказав прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

«Ще раз повторюю те, що я говорив вже неодноразово - Росія нікому не загрожувала і не загрожує, і не для кого не становить загрозу. Російські збройні сили перебувають там на території РФ, де це визнано необхідним і доцільним, і перебуватимуть там так довго, наскільки це буде визнано доцільним нашим військовим керівництвом і верховним головнокомандувачем», - наголосив він.

На уточнююче запитання УНІАН, чи повернуться російські військові до місць постійної дислокації, чи вони передислоковані на постійній основі, Пєсков відповів: «Я не можу вам точно сказати - я не володію цією інформацією щодо планів щодо дислокації і передислокації наших військ».

Стягування російських військ до українського кордону

30 березня головнокомандувач Збройними силами України, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ зосередила вздовж державного кордону України і на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп, і під виглядом підготовки до навчань планує підтягнути ще до 25 батальйонних груп, що створює загрозу військової безпеки нашої держави.

Читайте такожУ Кремлі знову заговорили про "росіян" на сході України, яких треба захищати

За даними ВСУ, окупанти підсилюють передові підрозділи розвідувальними групами і снайперськими парами, проводять тренування особового складу із залученням інструкторів збройних сил РФ. Також російсько-окупаційні війська тримають у готовності до застосування чергові підрозділи артилерії на певних напрямках, зокрема, в населених пунктах на окупованій території України.

31 березня The New York Times повідомила, що Росія стягує 4 тисячі військових до кордону з Україною. Також з'явилося відео з ешелоном військової техніки, яку російські війська перекидають в окупований Крим по Кримському мосту.

В Головному управлінні розвідки Міноборони України не виключили спроби просування російських окупаційних військ углиб території України. За даними розвідників, Росія нарощує військову присутність біля українських кордонів і завершує підготовку комплексу заходів, мета якого - спонукання України до військової відповіді.

Президент Володимир Зеленський заявив, що РФ намагається тиснути на Україну шляхом посилення військ на кордоні. При цьому він запевнив, що Україна готова до будь-яких провокацій і продовжує відстоювати на переговорах позицію щодо введення ефективного режиму припинення вогню на Донбасі.

Вас також можуть зацікавити новини: