REUTERS

Суд в Анкарі засудив до довічного ув'язнення 121 людину у справі про причетність до проваленого військового перевороту 2016 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Так, 86 осіб проведуть довічне ув'язнених в камерах "суворого режиму" - вирок уточнює, що вони намагалися порушити конституцію. 35 осіб отримали такі ж вироки, але без "суворого режиму" тримання. Всі засуджені були звинувачені у спробі здійснення перевороту за напад на штаб жандармерії в Анкарі.

Відео дня

Читайте такожУ США вперше цього року стратили злочинця

З-поміж засуджених один колишній полковник отримав 9 строків довічного ув'язнених при суворому режимі - за "навмисне вбивство". Полковнику ставилось у провину віддання наказу про страту командира антитерористичного підрозділу поліції і його охоронця. Полковник вижив з важкими пораненнями, його охоронець помер.

Загальна кількість засуджених до довічного позбавлення волі за участь у спробі військового перевороту в Туреччині становить 1934 людини.

Як повідомляв УНІАН, з липня у США планують відновити смертну кару на федеральному рівні після майже 20-річної перерви. Генпрокурор Вільям Бар доручив Федеральному бюро в'язниць скласти графік чотирьох страт.