Світу загрожує війна в космосі / фото ua.depositphotos.com

Широкомасштабне вторгнення Росії в Україну відкрило нову главу в космічній війні. І найбільшим страхом США зараз є Китай, який прагне відповідати, якщо не перевершити, першість Америки у космосі, пише The Economist.

Як заявив заступник голови Об'єднаного комітету начальників штабів США, адмірал Крістофер Грейді, зараз космос став "найважливішою областю бойових дій".

"Космос - це не просто місце мирного освоєння, а й арена майбутніх бойових дій. Контроль над космосом став таким же важливим, як домінування на суші, на морі та в повітрі. Космічні технології роблять військові у всіх інших сферах більш потужними. Втратьте першість в космосі, і ви ризикуєте програти війни на землі", - йдеться у публікації.

Відео дня

Вказується, що у будь-якому майбутньому ймовірному конфлікті між США і Китаєм важливе значення для пошуку і знищення цілей на величезних відстанях матимуть супутники. І сьогодні багато що про дії тих чи інших країн у космосі залишається прихованим, але гранично ясно те, що США активізує зусилля по збереженню своєї переваги там.

Також наголошується, що турбуватися світу доведеться не тільки про долю супутників в тому випадку, якщо війна між Китаєм і США дійсно вибухне.

"Можливо, найбільша небезпека у короткостроковій перспективі - це прорахунок. Змагання в космосі є новим і неоднозначним. Ніхто точно не знає, яка космічна зброя існує, не в останню чергу тому, що багато цивільних технологій використовуються у військових цілях. Правила дорожнього руху погано визначені або взагалі відсутні, а перспективи контролю над озброєннями невеликі", - пише журнал.

Третя світова війна - що повідомлялося про загрозу

Як раніше писав УНІАН, президент України Володимир Зеленський заявив про загрозу захоплення України і початку війни НАТО з Росією.

За його словами, такий варіант можливий, якщо зараз Україна залишиться без допомоги Заходу: "Зараз війна, а буде велика криза для всієї Європи. Чому? Тому що без допомоги США і ЄС Україна буде боротися, але Україна буде слабшою, і це стане можливістю для Росії захопити нас. Як тільки вони нас захоплять, повірте мені, це буде війна НАТО з РФ".

Вас також можуть зацікавити новини: