У мережі пишуть, що чоловіка катували / Колаж УНІАН / фото "Адат", ua.depositphotos.com

У день теракту в Москві затримали уродженця Чечні Асхаба Успанова. Він помер у відділенні поліції вже через кілька годин.

29 березня рух "Адат", який виступає за незалежність чеченської держави, повідомив, що чоловіка катували до смерті. За їхніми даними, Успанов чекав автобус на зупинці, коли на нього напали люди в масках. Він почав чинити опір, оскільки не розумів, хто вони.

"Це були співробітники правоохоронних органів Москви і затримали вони його за підозрою в співучасті в теракті. Під час допиту російські силовики застосували щодо Касуєва тортури, які він не зміг пережити, а конкретніше - у нього були переламані ребра, хребет, сліди задухи та повсюдні гематоми", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Мати чоловіка Таїса Успанова розповіла "Агентству", що її син зателефонував дружині після затримання, заспокоївши її, що в силовиків "нічого на нього немає". Уже пізніше він попросив її приїхати, сказавши, що нагрубив поліцейським.

Жінка приїхала за дві години, однак у відділенні їй сказали, що її чоловіка більше немає. На слова про те, що вона нещодавно говорила з ним телефоном, їй відповіли: "Розмовляла, а тепер не будеш".

Мати Успанова сказала, що тепер "сподівається на закони Російської Федерації, на правосуддя".

Теракт у Москві: затриманих катували

Нагадаємо, 22 березня в Москві стався найбільший за останні 20 років теракт, унаслідок якого загинули щонайменше 139 осіб.

ФСБ заявила про затримання 11 підозрюваних, десятьох із них заарештували. Перші затримані прибули на суд зі слідами побиття. До цього в мережі відкрито опублікували кадри тортур.

Відповідальність за масштабний теракт взяла на себе ІДІЛ. Тим часом влада РФ продовжує звинувачувати в причетності Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: