Напад у Бельгії / скріншот

Сьогодні ввечері в Брюсселі чоловік відкрив стрілянину на вулиці, вбивши декількох людей. Про це пише газета Het Laatste Nieuws.

Стрілянина сталася близько 19:15 в п'яти кілометрах від стадіону імені короля Бодуена, де проходить футбольний матч Бельгія-Швеція. За даними ЗМІ, злочинець застрелив одну людину в під'їзді, а ще двох - в таксі. За словами очевидців, він кричав "Аллаху акбар".

Повідомляється, що дві жертви були одягнені в майки в кольорах шведського прапора. На опублікованому в мережі відео можна побачити чоловіка в флуоресцентній помаранчевій куртці і білому шоломі, який зупиняє скутер і починає стріляти. Кілька людей забігають в житловий будинок, проте він слідує за ними і знову відкриває вогонь. Одна з жертв падає, після чого він стріляє в неї.

Також в мережі поширюється відео, на якому чоловік каже, що застрелив трьох шведів, оскільки є членом "Ісламської держави" і "мстить за смерть мусульман". Міністр внутрішніх справ Аннеліс Верлінден заявила, що правоохоронці зараз вистежують злочинця.

Спалах насильства через напад ХАМАС на Ізраїль

Як відомо, після загострення на Близькому Сході, у низці країн посилили охорону єврейських громад.

Також у мережі публікували "застороги" для євреїв через заяву одного з лідерів ХАМАС, в якій той закликав "влаштувати євреям справжній погром" 13 жовтня.

В той день повідомлялося про вбивство вчителя у Франції та жорстокий напад з ножем на співробітника посольства Ізраїля у Пекіні.

Вас також можуть зацікавити новини: