У Киргизстані у справі про найманство заарештували чоловіка / фото ua.depositphotos.com

Наринський обласний суд у Киргизстані заарештував на два місяці місцевого жителя, який воював в Україні у складі ПВК "Вагнер".

Як повідомляє киргизька служба Радіо Свобода (Радіо Азаттик), дружина заарештованого розповіла, що її чоловік поїхав до Росії на заробітки в 2020 році, але через рік його заарештували за підозрою в перевезенні наркотиків. Киргизстанця засудили до десяти років позбавлення волі. Наприкінці 2022 року чоловік уклав контракт з ПВК "Вагнер" і вирушив на війну.

Наприкінці липня 2023 року його контракт з ПВК закінчився і чоловік повернувся на батьківщину, де його затримали співробітники Держкомітету нацбезпеки.

Відео дня

Арешти найманців ПВК "Вагнер" у Киргизстані - подробиці

Раніше в Бішкеку суд засудив до 10 років позбавлення волі громадянина Киргизстану, який воював в Україні на боці Росії. Його звинуватили в найманстві – участі "у збройному конфлікті інших держав".

У рішенні суду зазначається, що у червні 2022 року 30-річний обвинувачений вступив до лав збройних угруповань так званої "ЛНР", щоб отримати громадянство РФ. У липні минулого засуджений прибув до міста Брянка і був зарахований на службу на посаді заступника командира бойової машини з окладом у розмірі 180 000 рублів.

Вас також можуть зацікавити новини: