У Кремлі відреагували на публікацію Bloomberg про те, що "Росія вторглася в Україну" / фото REUTERS

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував публікацію агентства Bloomberg про початок "російського вторгнення" в Україну.

Як зазначив він у коментарі РИА "Новости", публікація американського інформагентства говорить про "небезпеку агресивних заяв США і столиць Заходу".

"Це прекрасна демонстрація того, наскільки небезпечна ситуація, провокована нескінченними агресивними заявами, які йдуть з Вашингтона, з Лондона, з інших європейських столиць", - сказав представник Кремля.

Відео дня

Він додав, що під час такої напруженості "будь-яка іскра надзвичайно небезпечна".

Крім того, Пєсков вирішив цинічно пожартувати, заявивши, що в Кремлі тепер можуть замінити термін "фейк-ньюс" на "Блумберг-ньюс".

Як писав УНІАН, агентство Bloomberg випустило заголовок про початок вторгнення Росії в Україну. Незабаром запис видалили з сайту, назвавши публікацію ненавмисною і помилковою. За словами редакції американського агентства, заголовки для новин там готуються заздалегідь, зараз причини інциденту розслідуються.

Імовірність вторгнення РФ в Україну

З початку листопада Росія зосередила навколо України понад 100 тисяч військ, які Путін, на думку Західної розвідки, може залучити до повномасштабного нападу на Україну.

Вже кілька місяців США і ЄС з Британією працюють над розробкою інструментів стримування агресії Кремля. Своєю чергою, Москва тисне на Вашингтон і НАТО ультиматумом з невступу України в Альянс.  

Вас також можуть зацікавити новини: