Стрілянина сталася ввечері 13 жовтня в Конгсберзі \ фото REUTERS

За версією норвезької поліції, стрілець на ім'я Еспен Андерсен Братен, який застрелив п'ять осіб з лука, міг вчинити так через хворобу.

Адвокат стрільця погодився з попередніми висновками поліції, повідомляє місцевий телеканал TV2. Однак, про який саме діагноз йдеться, не уточнюється.

Читайте такожУ Норвегії чоловік застрелив з лука декількох людей

Відео дня

У поліції розглядають кілька причин нападу, в їхньому числі також помста і причетність до ісламістських угруповань. Гіпотезу про те, що причиною стала хвороба, слідство визнало "найбільш вірогідною". Адвокат обвинуваченого сказав, що він "згоден з попередніми висновками і оцінками, зробленими поліцією", передаває kommersant.

Стрільба з лука в Норвегії

13 жовтня норвезька поліція повідомила, що о 18:13 за місцевим часом отримала кілька повідомлень, що по центру Кунгсберга пересувається озброєний чоловік. Як з'ясувалося пізніше, озброєний він був луком і стрілами. Підозрюваний почав стрілянину в супермаркеті Coop Extra. Потім він переміщався в інші місця.

Спочатку нападнику вдалося вислизнути з кільця поліції, але вже о 18:47, тобто через 34 хвилини після початку стрілянини, він був арештований.

Поліція вважає, що він діяв поодинці. Там заявили, що розслідування тільки почалося і воно буде масштабним.

14 жовтня норвезька поліція повідомила, що стрілець нещодавно прийняв іслам. Чоловіка арештували, поліція називала пріоритетною версію теракту.