У Парижі тисячі людей взяли участь в акції пам'яті по-звірячому вбитого вчителя / REUTERS

У центрі Парижа тисячі людей вийшли на акцію солідарності, щоб віддати данину пам'яті вчителю ліцею Семюелю Паті, убитому два дні тому за те, що він показав своїм учням карикатури на пророка Мухаммеда.

Читайте такожУ передмісті Парижа ісламіст жорстоко зарізав шкільного вчителя

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

Демонстранти тримали плакати, скандуючи: "ні тоталітаризму мислення" і "я - вчитель". Близько 15:00 за місцевим часом присутні на площі Республіки протягом декількох хвилин плескали в долоні в пам'ять про жертву теракту.

Співробітники редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo, яка зазнала нападу ісламістів у 2015 році після публікації карикатур на Мухаммеда, приєдналися до демонстрації, організованої за закликом організації SOS Racisme та профспілок викладачів.

У цілій низці французьких міст проходять демонстрації в пам'ять про вбитого під Парижем викладача.

Ілюстрація REUTERS

Раніше сьогодні був заарештований 11 - й підозрюваний у співучасті у вбивстві - друг ймовірного злочинця.

47-річний Паті працював вчителем історії та географії в коледжі в передмісті Парижа Конфлан-Сент-Онорін. На уроці, присвяченому свободі слова, він показував учням карикатури на пророка Мухаммеда, опубліковані в Charlie Hebdo. 16 жовтня у вагоні метро на нього з криками "Аллаху акбар!" напав озброєний кухонним ножем злочинець та відрізав йому голову.

Нападник - народився в Москві 18-річний чеченець Абдуллах А., який, за даними російського посольства в Парижі, разом з родиною виїхав з Росії у 2008 році та отримав у Франції політичний притулок.

Ілюстрація REUTERS

Президент Франції Емманюель Макрон назвав напад на вчителя ісламістським терактом. Розслідування веде Національна антитерористична прокуратура Франції.