У Росії хочуть скасувати постанову про незалежність Литви і називають її незаконною / фото REUTERS

У Російській Федерації хочуть скасувати постанову Державної Ради СРСР "Про визнання незалежності Литовської Республіки". Цей документ, на думку одного з депутатів РФ, був прийнятий незаконно.

Як повідомляють російські ЗМІ, до Держдуми вже внесли відповідний законопроект. Його ініціатором став депутат від партії "Єдина Росія" Євген Федоров. У пояснювальній записці чиновник пише, що нібито "після внесення поправок до Конституції країни Російська Федерація була визнана правонаступником СРСР на своїй території".

Далі депутат написав про референдум в Радянському Союзі, який провели в березні 1991 року. За його підсумками населення висловилося за збереження СРСР, як єдиної держави. А у вересні цього ж року на першому засіданні Державної Ради СРСР під головуванням президента СРСР Михайла Горбачова прийняли постанову Державної Ради СРСР № ГС-1 "Про визнання незалежності Литовської Республіки".

Відео дня

За словами Федорова, документ не можна назвати законним, оскільки він суперечить результатам референдуму. На момент написання новини влада Литви ніяк не прокоментувала російський законопроект.

Нагадаємо, з моменту повномасштабного вторгнення РФ в Україну Литовська Республіка всіляко підтримувала нашу країну. В кінці травня вона відмовилася від закупівель енергетичної продукції з Росії. Паралельно держава відправила Україні партію БТРів і військових вантажівок. А нещодавно в Литві зібрали 5 мільйонів євро на Bayraktar для ЗСУ.

Війна Російської Федерації проти України

  • 24 лютого РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Офіційних підтверджень вторгнення її армії на нашу територію поки немає.

Вас також можуть зацікавити новини: