Росіяни зробили перший крок до повалення Путіна своєю диверсією в Брянській області, вважає військовий експерт / скріншот

Військовий експерт Роман Світан пояснив, що насправді сталося на території Климовського району Брянської області РФ. Нагадаємо, що 2 березня Кремль заявив, що туди зайшла група "українських" націоналістів.

За словами Світана, події в Брянській області є початком звільнення Росії від путінського режиму. Експерт в ефірі програми "Аргумент" розповів, що в молодості був на навчаннях саме в цьому районі РФ, тому знає, що там, в основному, проживає проукраїнське російське населення. 

"Там українські села, українська говірка, українська мова. Тобто в принципі там живе проукраїнське населення Російської Федерації. Природно, що в такому районі найкращий варіант починати, припустимо, якісь визвольні рухи російськими певними силами. Вони, швидше за все, там і почалися", - заявив він.  

Світан зазначив, що на території РФ далеко не всім росіянам подобається політика Кремля і його лідера Путіна, тому там роками існують свої приховування організації. 

"Є дуже багато течій і "російських" і "національних" вже на території Росії. Вони можуть базуватися в інших місцях, у нас, в тому числі, але виконувати завдання на території РФ. Швидше за все, це була одна з груп російського визвольного руху", - сказав він. 

Захід "української" ДРГ в Брянську область

Нагадаємо, що 2 березня ФСБ РФ заявила про проведення спецоперації проти "української ДРГ", яка зайшла в населені пункти Сушани та Любечани (Російська Федерація) з українського кордону. Тоді повідомлялося про групу в 50 осіб у жовтих пов'язках.

При цьому російські ЗМІ уточнили, що на цих територіях стався бій з гучними вибухами. Також поширювалися повідомлення про те, що ДРГ взяла в заручники шкільний автобус та вбила дитину.

Пізніше Російський добровольчий корпус взяв на себе відповідальність за "атаку ДРГ", зазначивши, що боротися з режимом Путіна готові звичайні російські люди. При цьому там уточнили, що ніякої загрози цивільному населенню їх формування не несе, головна мета дій корпусу довести Путіну, що росіяни для нього не раби

Вас також можуть зацікавити новини: