В Євросоюзі вважають, що Путін поводиться як "нацист" / фото REUTERS

В Європейському Союзі вважають, що президент Російської Федерації Володимир Путін поводиться зі своїми військами в Україні як "нацист" і може скоїти "геноцид".

Про це повідомив сьогодні на брифінгу у Брюсселі речник із закордонних справ і політики безпеки Європейської комісії Петер Стано.

За його словами, ніхто не знає мету Путіна.

Відео дня

"Оскільки це настільки ірраціонально, настільки невиправдано, незрозуміло, що дуже важко збагнути, яка мета. Я маю на увазі, що ми можемо бачити, куди вона спрямовується, бо, по суті, він хоче зруйнувати Україну, він хоче забрати незалежність в України, він хоче завдати шкоди і страждання українському народу. Це абсолютно безжалісно. Це нецивілізовано. Цьому не місце у Європі у 21-му столітті", - наголосив Стано.

"Але він (Путін) ніколи не оголошував свою загальну або остаточну мету. Він завжди каже щось про попередження геноциду, що є повною нісенітницею, оскільки він скоює геноцид, або він збирається вчинити геноцид. Він говорить про денацифікацію України, але він поводиться, як це робили нацисти", - сказав Стано.

Як повідомляв УНІАН, другу добу російські окупанти продовжують наступальну операцію проти України із застосуванням високоточної зброї дальньої дії та оперативно-тактичної авіації. Війська РФ атакували з боку Донбасу, Криму та білоруського кордону. Українські захисники дають їм відсіч.