Новий пакет допомоги США включатиме засоби ППО VAMPIRE / фото Harris Technologies

США найближчими днями оголосять про новий пакет військової допомоги Києву на 1,3 мільярда доларів, повідомляє Reuters з посиланням на двох неназваних американських чиновників.

Зазначається, що пакет буде включати засоби ППО VAMPIRE, безпілотники Phoenix Ghost та Switchblade.

Також Україна отримає значну кількість систем протидії БПЛА австралійської компанії DroneShield, радари, сенсори і аналітичні системи.

Відео дня

Крім того, Штати планують передати боєприпаси. Поставка озброєнь і систем залежить від їх наявності та термінів виробництва. Зміст і вартість пакету також можуть змінюватися аж до оголошення.

Нестача боєприпасів - що повідомлялося раніше

Нагадаємо, CNN писав, що на тлі українського контрнаступу США і Європа поспішають наростити виробництво боєприпасів. Після десятиліть миру Захід зрозумів, наскільки він недооцінював важливість наявності великих запасів зброї,

Офіційні особи США розповіли, що на американських базах по всьому світу є певний запас боєприпасів. Їхній обсяг засекречений, але, як стверджується, це резерв на випадок надзвичайної ситуації, з яким військові не бажають розлучатися.

Зазначалося, що фактично офіційні особи зізнаються, що США вже наближаються до "червоної межі" за запасами снарядів калібру 155 мм, які їм доводиться постачати Україні.