Ілюстрація REUTERS

У Кремлі заявляють, що офіційний Мінськ повинен надати аргументи після звинувачень про втручання Росії у вибори в Білорусі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

На запитання, як Кремль реагує на заяви з Мінська, що діями претендента на пост президента, екс-голови Белгазпромбанку Віктора Бабарика управляли з Москви, зокрема з таких великих компаній як «Газпром», Пєсков відповів: «Тут, безумовно, має якась аргументація бути. Подібні звинувачення на адресу таких поважних міжнародних кампаній, безумовно, вони не можуть бути голослівними, вони повинні підкріплюватись якимись аргументами».

Відео дня

За словами Пєскова, інтереси російських компаній, «тим більше, наших економічних гігантів, звичайно, завжди перебувають під захистом російської держави».

«Це один із пріоритетів захисту наших компаній, які працюють в інших країнах, зокрема й Білорусії», - сказав Пєсков.

Він підкреслив, що між Москвою та Мінськом із цього питання здійснюються регулярні контакти на регулярній основі.

Читайте такожУ Мінську пройшли акції на підтримку заарештованих активістів (відео)

Крім того, Пєсков заявив, що вважає передвиборну ситуацію в Білорусі її внутрішньою справою, і Росія не втручається в це.

«Ми вважаємо це внутрішньою справою Білорусі, в цьому випадку ми не маємо наміру якось втручатись у внутрішні справи Білорусі», - сказав Пєсков.

За його словами, що стосується самих виборів, то «на них будуть присутні спостерігачі, тому всі оцінки будуть потім після завершення».

«У Кремля немає кандидатів на виборах у Білорусії. Кандидати на виборах в Білорусії є у білоруського народу», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання про те, чи є претендент на пост президента Білорусі Бабарико кандидатом Кремля.

Раніше в штабі затриманого претендента на пост президента Білорусі Бабарика заявили, що він перебуває в СІЗО білоруського КДБ, 19 червня до нього мають допустити адвокатів.

Вибори президента Білорусі пройдуть 9 серпня.

У рамках кампанії 13 претендентів до 19 червня збирають підписи для свого висунення кандидатами. За даними на 18 червня, двоє політиків здали до територіальних виборчкомів необхідну кількість підписів - Бабарико і діючий президент Олександр Лукашенко.

Раніше в головному офісі Белгазпромбанку в Мінську пройшли обшуки. Бабарико очолював цей банк протягом 20 років. Комітет держконтролю Білорусі заявив, що на базі банку діяла організована злочинна група, що виводила гроші за кордон.