На грудях художник прикріпив бюлетень із намальованим фалічним символом / фото tut.by

У Мінську на виборчій дільниці художник Олексій Кузьмич провів мистецьку акцію під назвою "Вірую", присвячену президентським виборам у Білорусі.

Про це повідомляє Tyt.by.

Кузьмич з'явився на виборчій дільниці в зеленому плащі до колін і отримав виборчий бюлетень. У кабінці для голосування він намалював на бюлетені фалічний символ і приклеїв його собі на груди. Вийшовши з кабінки, Кузьмич зав'язав собі очі і став у вигляді розп'яття. При цьому на його руках і ногах були сліди від червоної фарби. У такому вигляді він простояв 30 секунд, після чого спокійно вийшов з приміщення, одягнувся і залишив територію школи. Вся акція тривала близько трьох хвилин.

Відео дня

За словами художника, в Білорусі відсутній вибір, а вибори є "церемонією ексцентричного фарсу", він вважає, що в державі ці інстинкти "зведені в релігійний культ". Мета акції, за його словами, - викрити устрій політичного світу.

Читайте такожДо Мінська стягують колони спецтехніки для розгону мітингів (фото, відео)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 серпня, в Білорусі проходять вибори президента. За даними ЦВК, створено 5 тис. 767 виборчих дільниць, в тому числі, 44 - за кордоном. З 4 до 8 серпня відбулося дострокове голосування.

ЦВК Білорусі зареєструвала кандидатами в президенти нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, а також Світлану Тихановську, Анну Конопацьку, Андрія Дмитрієва та Сергія Черечня. 65-річний Лукашенко керує країною беззмінно вже майже 26 років. Крім перших виборів 1994 року, на яких він переміг, жодні інші на міжнародному рівні не було визнано вільними і справедливими (2001, 2006, 2010, 2015 роки).