фото tut.by

На тлі виборів президента Білорусі силовики перекривають центр Мінська, звозиться багато спецтехніки, співробітників міліції та військових із внутрішніх військ.

Про це повідомляє Tut.by.

Закритий вхід і вихід на центральну станцію метро "Площа Леніна" з боку проспекту Незалежності, також перекриті всі виходи на сам проспект.

З 19:40 закрилися на вхід і вихід станцій метро "Купаловська" і "Жовтнева" "з метою забезпечення безпеки пасажирів". Потяги слідують без зупинок на зазначених станціях, повідомив офіційний представник столичного метрополітену Андрій Дроб.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 серпня, в Білорусі пройшли вибори президента. За даними ЦВК Білорусі, було створено 5 тис. 767 виборчих дільниць, в тому числі, 44 - за кордоном. З 4 по 8 серпня проходило дострокове голосування.

Читайте такожДо Мінська стягують колони спецтехніки для розгону мітингів (фото, відео)

Згідно з результатами національного екзит-полу, чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко набирає 79,7% голосів виборців.

Нагадаємо, ЦВК Білорусі зареєструвала кандидатами в президенти нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, а також Світлану Тихановську, Анну Конопацьку, Андрія Дмитрієва та Сергія Черечня. 65-річний Лукашенко керує країною беззмінно вже майже 26 років. Крім перших виборів 1994 року, на яких він переміг, жодні інші на міжнародному рівні не було визнано вільними і справедливими (2001, 2006, 2010, 2015 роки).