Головним конкурентом Трампа на цих виборах є Байден / фото REUTERS

Стали відомі підсумки голосування в невеликому місті Діксвілл-Нотч штату Нью-Гемпшир, яке відкрило президентські вибори в США.

Як повідомляє CNN, кандидат від Демократичної партії Джо Байден отримав у Діксвілл-Нотч п'ять голосів, а чинний президент Дональд Трамп - нуль.

Голосування завершилося вже через кілька хвилин після початку.

За традицією в цьому населеному пункті громадяни мають право проголосувати приблизно опівночі за місцевим часом, тобто за кілька годин до відкриття дільниць в інших частинах США.

Сусіднє місто Міллсфілд також відкрило свої дільниці і там вже переміг Трамп - 16 голосів, за Байдена - 5 голосів.

Читайте такожПрезидентські вибори в США 2020: дата виборів і порядок проведення

Вибори в США: що відомо

  • Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Трамп, який представляє республіканців, претендує на переобрання. Його суперник від демократів - колишній віце-президент США Джо Байден.
  • 29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом і Байденом.
  • У розпал передвиборної кампанії Трамп захворів на коронавірус, проте після нетривалого лікування повернувся до боротьби.
  • В ході виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа у некомпетентності та підіграванню авторитарним режимам (зокрема - путінському). Трамп, своєю чергою, стверджує, що син Байдена причетний до корупційної схеми в українській енергетиці.