REUTERS

Північна Корея вчергове пригрозила Сеулу військовою активністю після того, як підірвала офіс на кордоні з країною-сусідом, через який проходив зв’язок між державами.

Про це повідомляє The Guardian.

Читайте такожТрюдо заявив, що "чорні скриньки" збитого МАУ доправлять до Франції найближчим часом

Відео дня

Пхеньян має намір відправити війська у прикордонні райони, що значно підвищить рівень напруги після підриву офісу.

Речник Генштабу КНДР уточнив, що армію направлять для «відновлення усіх видів регулярних військових навчань», а також посилить райони постами охорони.

У відповідь Південна Корея заявила, що «більше не терпітиме» провокації сусіда, хоч поки неясно, які дії планував Сеул у випадку ескалації.

Як повідомляв УНІАН, на кордоні між КНДР і Південною Кореєю 16 червня в північнокорейському місті Кесон прогримів вибух. 

На оприлюдненому знімку видно дим в районі індустріального комплексу і за даними Міністерства об'єднання Кореї, влада Північної Кореї підірвали офіс міжкорейського зв'язку, який був відкритий в 2018 році для того, щоб полегшити комунікацію між державами. Офіс припинив роботу в січні - через пандемію коронавірусу.

Нагадаємо, що декількома годинами раніше КНДР пригрозила ввести війська в демілітаризовані прикордонні області, щоб зміцнити кордон.