Іранський військовий покликав терористів ХАМАС / колаж УНІАН, скріншот

ТОП-генерал Ірану Мохаммад Хоссейн Багері позитивно оцінив напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Міністерство закордонних справ Ірану назвало напад актом самозахисту "своїх невід'ємних прав і природною реакцією на нищівну та провокаційну політику сіоністів".

За його словами, напад показав, що такі заходи, як "безглузда нормалізація", не зможуть "зупинити спад і остаточне руйнування павутини".

При цьому він заявив, що об'єднані зусилля палестинських бійців під назвою "Буря Аль-Акси" проти позицій і укріплень "добре озброєного сіоністського режиму на окупованих територіях ще раз підкреслили порожню велич і тендітну силу окупаційного режиму". Крім того, Багері похвалив ХАМАС за нанесення "нищівних ударів" по Ізраїлю.

Відео дня

Також влада Ірану заявила про підтримку атаки терористів ХАМАС.

"Іран вважає, що сіоністський окупаційний режим і його відомі прихильники несуть відповідальність... за насильство і вбивства проти палестинців, і закликає ісламські країни підтримати... права палестинського народу", - заявив офіційний представник іранського МЗС Насер Канаані.

Війна в Ізраїлі - головні новини

7 жовтня бойовики ХАМАС напали на Ізраїль з Сектора Гази. Терористи випустили по понад 2 тисячі ракет по ізрільській території, а також прорвали огорожу в увірвалися в два найближчих до кордону міста. Бойовики жорстоко вбивали не тільки військових, а й цивільне населення. Також деяких людей викрали.

8 жовтня Ізраїль перейшов у стан війни - введено в дію пункт 40 Алеф. За останніми даними, в результаті атаки загинуло понад 600 осіб, у тому числі дві громадянки України, а ще майже 1900 отримали поранення. 

Вас також можуть зацікавити новини: