Фестиваль проходив просто неба в пустелі біля міста Офакім, за 30 кілометрів від кордону з Сектором Газу / скриншот з відео

Учасники фестивалю в Ізраїлі ховалися від бойовиків ХАМАС, використовуючи в якості укриття будь-яку рослинність, яку можливо було знайти в умовах пустелі.

Ізраїльські пабліки опублікували відео, на якому видно, як молоді люди лежать в кущах на землі. На задньому фоні чути постріли та голоси, проте молоді люди говорять тільки пошепки та намагаються жодним чином не видати бойовикам своє місцезнаходження.

Жертви ХАМАС на фестивалі в пустелі

Перед нападом ХАМАС тисячі ізраїльтян зібралися на фестиваль електронної музики Nature Party, який проходив в ніч на 7 жовтня біля Сектора Гази.

Фестиваль проходив просто неба в пустелі біля міста Офакім, в 30 кілометрах від кордону з Сектором Гази. Відомо, що у фестивалі брали участь тисячі ізраїльтян з усієї країни, переважно віком від 20 до 40 років.

8 жовтня 2023 року з'явилися моторошні подробиці про жертв ХАМАС на фестивалі в пустелі. Деяким учасникам фестивалю вдалося сховатися від терористів, через добу вони вийшли зі сховищ.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС завдали з Сектора Гази масованого ракетного удару по Ізраїлю, випустивши понад 2000 ракет. 

8 жовтня 2023 року Ізраїль офіційно перейшов у стан війни. Був введений пункт 40 Алеф, який дає армії повну свободу дій. Станом на 8 жовтня 2023 року в результаті ескалації загинули понад 500 осіб, майже 1900 отримали поранення. 

Вас також можуть зацікавити новини: