На кордоні з Білоруссю помітили військову техніку РФ / скріншот

У Росії зафіксували численні колони поліцейської техніки, які рухаються в бік кордону з Білоруссю.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" співробітник розслідувальної групи Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов, коментуючи протести в Білорусі проти Олександра Лукашенка.

Читайте такожЛукашенко налякав протестувальників "реакцією Росії"

Відео дня

"Ця ситуація нагадує 2014 рік, коли були відео російських колон, які рухалися до кордонів України. Їх публікували користувачі соціальних мереж, росіяни, а зараз це роблять росіяни і білоруси, які перебувають на території Росії і яким це дуже сильно не подобається. Ці відео з'являються в реальному часі на акаунтах людей, які дійсно живуть у тих місцях. Наприклад, жителі Санкт-Петербурга, які бачили, як звідти виїжджає ОМОН", - сказав Михайлов.

Експерт зазначив, що розслідувачі працюють за тією самою схемою, як і в 2014 році в Україні.

"Зараз ми бачимо відео з технікою ОМОНу, Росгвардіі і внутрішніх військ, які рухаються в бік Білорусі. Це поліцейська техніка, і основна мета можливого її введення на територію Білорусі - це підтримка режиму Лукашенка проти учасників протесту. Білоруський режим і його союзники в Москві зайняті внутрішніми проблемами Білорусі", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше в мережі з'явилися відео, як росіяни перекидають автозаки і бійців Росгвардії до кордону з Білоруссю.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів