У 19-річного Олександра Трейсмана знайшли зброю і півмільйона доларів / скріншот з відео

Федеральне бюро розвідки США повідомило про затримання 19-річного Олександра Трейсмана, який готував замах на кандидата в президенти від Демократичної партії Джо Байдена.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними видання, американця затримали ще навесні 2020 року, але про це стало відомо тільки зараз. У квітні Трейсман запостив інтернет-мем з підписом: "Чи варто мені вбити Джо Байдена?».

Відео дня

Як з'ясувалося, його запити в пошуковику містили домашню адресу Байдена і окуляри нічного бачення. Також відомо, що він виїжджав в сусідній штат, щоб купити штурмову гвинтівку AR-15. А затримали його, коли він знаходився в ресторані Wendy's за декілька кілометрів від будинку Байдена.

При затриманні в автомобілі у нього виявили п'ять одиниць вогнепальної зброї, вибухівку, інструкцію для виготовлення вибухових пристроїв і 509 тисяч доларів готівкою. Підозрюють, що гроші Трейсман отримав у спадок.

Читайте такожСиловики затримали жінку, підозрювану в спробі отруєння Трампа

Крім того, силовики виявили у нього три жорсткі диски, на яких були тисячі файлів з дитячою порнографією.

Звинувачення в зберіганні заборонених матеріалів підозрюваний заперечує.

Трейсман раніше не був судимий і не попадався на злочинах. Деякі докази вказують на те, що після вбивства політика він збирався бігти за кордон. Його адвокат повідомив, що юнак страждає від психічного розладу - синдрому Аспергера.

Нагадаємо, Байден переміг Трампа на останніх передвиборчих дебатах, які відбулися в США - такі результати традиційного телефонного опитування, яке здійснює телекомпанія CNN відразу після закінчення трансляції. Для 53% аудиторії Байден був більш пам'ятним. 39% більше сподобався Трамп.

Спроба отруєння Трампа: що відомо

  • 19 вересня американські правоохоронці перехопили отруєну посилку, адресовану Дональду Трампу. При вивченні кореспонденції в одній з посилок виявили рицин.
  • Рицин - це високотоксична отрута рослинного походження і для людини може бути смертельно небезпечною. Цю сильнодіючу речовину отримують з касторових бобів.
  • Це не перший випадок, коли співробітники служб безпеки в Білому домі перехоплюють небезпечні посилки. У 2018 році колишній службовець ВМС США був звинувачений у відправці листів з рицином в Білий Дім і Пентагон. Листи з цією отрутою відправляли і колишньому президенту США Бараку Обамі.