Місце катастрофи літака МАУ в Ірані / REUTERS

Представники Ірану пообіцяли до кінця наступного тижня прибути в Україну для переговорів щодо компенсацій у справі збитого іранськими військовими літака "Міжнародних авіаліній України".

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

"Представники Ірану пообіцяли до кінця наступного тижня прибути до Києва для обговорення компенсацій за збиття PS752. Розраховую, що цього тижня іранська сторона підтвердить дати і склад делегації. Зустріч дуже важлива, аби просунутися вперед у справі встановлення справедливості", - заявив Кулеба.

Відео дня

Сьогодні вранці Кулеба зазначав, що представники іранської сторони мають прибути до України цього тижня.

Читайте такожЗчитування "чорних скриньок" зі збитого в Ірані українського літака пройшло успішно – Кулеба

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ. Загинули 176 осіб. На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

Через три дні президент Ірану Хасан Рухані визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

18 липня стало відомо, що Іран передав бортові самописці з літака МАУ у Францію на дослідження.

Українські експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф перебуватимуть у Франції з 20 по 25 липня під час зчитування даних з "чорних скриньок" з літака МАУ.

Сьогодні, 21 липня, очільник МЗС повідомив, що зчитування "чорних скриньок" літака МАУ пройшло успішно.