Джонсон пообіцяв Україні протикорабельні ракети і зенітні системи / REUTERS

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон анонсував передачу Україні протикорабельних ракет Brimstone, зенітних систем Stormer і 300 млн фунтів на іншу військову допомогу.

Про це Джонсон заявив під час онлайн-звернення до Верховної Ради України, текст якого опубліковано на сайті британського уряду.

"У найближчі тижні, ми у Сполученому Королівстві надішлемо вам протикорабельні ракети Brimstone і зенітні системи Stormer", - наголосив Джонсон.

Відео дня

Також голова уряду Великої Британії зазначив, що Україні вже передають броньовані транспортні засоби для евакуації цивільних з районів, які зазнають нападу, і також для захисту посадовців.

"І я можу оголосити сьогодні про новий пакет допомогу уряду Сполученого Королівства на загальну суму 300 мільйонів фунтів, яка включає радіолокаційні станції для визначення місцезнаходження артилерії, з якої бомбардуються ваші міста, дрони великої вантажопідйомності для здійснення поставок вашим силам, і тисячі приладів нічного бачення", - наголосив Джонсон.

Прем'єр Британії пообіцяв продовжувати разом з іншими дружніми країнами постачати Україні допомогу в озброєнні, фінансах і гуманітарній підтримці.

Джонсон уточнив, що відповідна підтримка буде надаватися Україні до того часу, поки не буде реалізовано довготермінову мету - зміцнення України таким чином, аби жодна країна ніколи не посміла знову нападати на неї.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні британський прем'єр Борис Джонсон виступив у Верховній Раді. Він розповів про нову зброю та засоби захисту на 3 млрд фунтів, зокрема, мова йшла про радари для антиартилерії.

Вас також можуть зацікавити новини: