Зеленський не впевнений, що Придністров'я попроситься до складу РФ/ Колаж УНІАН, фото president.gov.ua, скріншот

Президент Володимир Зеленський не впевнений в тому, що депутати невизнаного Придністров’я на своєму з'їзді планують звертатися до російського диктатора Володимира Путіна з проханням увійти до складу Російської Федерації. Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час прес-конференції.

"Я не впевнений, що на наступному тижні придністровці, чи хто там збирається, на це підуть. Я не впевнений в цьому, скажу вам відверто. З тієї інформації, яка є у мене", - сказав Зеленський.

Він також відповів на запитання журналіста щодо того, як Україна відреагує на можливе приєднання Придністров'я до РФ та чи готова наша держава залучити військову допомогу, щоб допомогти Молдові.

Відео дня

"У нас війна йде, це перше. Ми воюємо з РФ, це друге. Молдова до нас з будь-якими подібними запитами не зверталася, це третє", - зазначив Зеленський.

Ситуація у Придністров’ї - останні новини

28 лютого у Придністров'ї збирають перше за 18 років з'їзд депутатів усіх рівнів. А вже 29 лютого російський диктатор Володимир Путін виступить із посланням Федеральним зборам РФ.

Лідер невизнаного Придністров'я Вадим Красносельський ініціював скликання з'їзду в Тирасполі депутатів усіх рівнів у зв'язку з "тиском із боку Республіки Молдова, що порушує права і погіршує соціально-економічне становище придністровців".

Заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін заявив, що можливість офіційного "приєднання" Придністров'я до РФ цілком реальна.

"За логікою РФ постійна ескалація - це найкращий спосіб тримати своє стадо в тонусі і готувати велику війну проти НАТО", - написав український військовий у своєму Telegram-каналі.

При цьому він вказав, що у Придністров'ї давно стоять російські війська - вони і так де-факто є частиною РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: