У мережі активізувалося обговорення Придністров'я / фото УНІАН

Депутати невизнаного Придністров’я на своєму 28 лютого 2024 року з’їзді не планують звертатися до російського диктатора Володимира Путіна з проханням увійти до складу Російської Федерації, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

"Поширення інформації про начебто такі наміри носить усі ознаки свідомої дезінформаційної кампанії з метою дестабілізації ситуації в регіоні", - наголосили в українській розвідці.

Відео дня

Як відомо, 28 лютого у Придністров'ї планують вперше за 18 років провести з'їзд депутатів усіх рівнів. А вже 29 лютого російський диктатор Путін виступить із посланням Федеральним зборам РФ.

Зокрема, лідер невизнаного Придністров'я Вадим Красносельський ініціював скликання з'їзду в Тирасполі депутатів усіх рівнів у зв'язку з "тиском із боку Республіки Молдова, що порушує права і погіршує соціально-економічне становище придністровців".

Придністровський опозиціонер Геннадій Чорба заявив, що на цих зборах, за наказом Москви, озвучать "прохання від імені громадян, які проживають на лівому березі Дністра" прийняти Придністров'я до складу РФ. 

Заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін оцінив можливість "приєднання" так званого Придністров'я до Росії. Він нагадав, що там давно знаходяться війська РФ.

"Можливість офіційного "приєднання" Придністров'я до Рашки цілком реальна. За логікою РФ постійна ескалація - це найкращий спосіб тримати своє стадо в тонусі і готувати велику війну проти НАТО", - вважає він.

Вас також можуть зацікавити новини: