З пропозицією про зустріч з Лукашенком до Колеснікової прийшли в п'ятницю / фото: REUTERS

Заарештована член Президії Координаційної ради опозиції Білорусі Марія Колеснікова відмовилася брати участь у зустрічі ув'язнених опозиціонерів з Олександром Лукашенком.

Про це повідомив у вівторок, 13 жовтня, її адвокат Олександр Пилченко Ехо Москві.

"До неї теж приїжджали з пропозицією взяти участь у цій бесіді", - повідомив він.

З такою пропозицією до Колеснікової звернулися в п'ятницю двоє представників білоруської влади в слідчому ізоляторі в Жодіно (Мінська область), де її утримують за звинуваченням у публічних закликах до захоплення влади.

За словами Пилченка, Колеснікова заявила, що не вважає за потрібне спілкуватися з владою в умовах, коли всі лідери опозиції знаходяться або в місцях ув'язнення, або видворені з країни.

Нагадаємо, 10 жовтня Лукашенко вперше зустрівся з членами опозиційної Координаційної ради, яких утримують у СІЗО КДБ.

Читайте такожТихановська оголосила Лукашенку ультиматум

Вибори і протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів. Сотні людей постраждали, є загиблі.
  • У Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • Верховна Рада України прийняла заяву щодо подій у Білорусі. Нардепи назвали вибори нечесними, засудили репресії і підтримали введення Євросоюзом санкцій проти білоруських чиновників.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Масштабні акції проти Лукашенка проходять у Мінську кожні вихідні. Учасників жорстоко розганяють і затримують силовики.