REUTERS

У Європейському Союзі засуджують убивства українських журналістів Олеся Бузини, Сергія Сухобока та колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова і закликають владу провести незалежне та прозоре розслідування цих злочинів.

Як передає власний кореспондент УНІАН з Брюсселя, про це заявила Майа Косьянчич - речник верховного представника ЄС питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Ми засуджуємо нещодавні вбивства журналістів Олеся Бузини і Сергія Сухобока та колишнього депутата Олега Калашникова. Ми закликаємо до незалежного та прозорого розслідування всіх цих випадків, щоб відповідальні за них були притягнуті до відповідальності", - заявила Косьянчич.

Відео дня

Вона також висловила співчуття родичам та друзям загиблих.

Читайте такожРосійські та світові ЗМІ спекулюють на загибелі українських журналістів

Крім того, речник нагадала про важливість свободи слова та незалежності засобів масової інформації, включаючи безпеку журналістів.

Як повідомляв УНІАН, Сухобок помер в ніч на 13 квітня від отриманих травм, його знайшли скривавленим на вулиці у столиці.

15 квітня біля дверей власної квартири у Києві був застрелений екс-народний депутат від Партії регіонів, один з організаторів антимайдану Калашников.

16 квітня в Києві двоє невідомих в масках застрелили журналіста Бузину.