ялта крым / okryme.com

Про це керівники партії "Яблоко" заявили на прес-конференції у Москві в ході презентації програми партії на вибори до Держдуми, відповідаючи на запитання власного кореспондента УНІАН.

«Позиція нашої партії абсолютно визначена: цю проблему (Криму) необхідно вирішити. На жаль, вона була створена внаслідок того, що було порушено домовленості, результатом чого стало серйозне становище самого Криму і дуже важке соціально-економічне становище нашої країни як наслідок вжитих санкцій, а потім запроваджених антисанкцій», - сказала голова партії «Яблоко» Емілія Слабунова.

Читайте такожГлава Херсонської ОДА про ситуацію на кордоні з Кримом: на півострові проходить ротація російських військ

Відео дня

Вона наголосила, що зусилля дипломатії післявоєнної епохи були докладені, щоб врегулювати питання про кордони. За словами Слабунової, нині проблема кордонів стала актуальною для світової спільноти, і «ми є країною з невизнаними кордонами».

Як заявила Слабунова, «ситуацію залишати так не можна».

У свою чергу, один з лідерів партії Григорій Явлінський зазначив, що було порушено всі міжнародні правила.

«Ми стали державою з невизнаними кордонами, мене як російського політика це не влаштовує, як і не влаштовує, що проти моєї країни запроваджують санкції всі кому не лінь. Від цього падає рівень життя в моїй країні», - сказав Явлінський.

Він заявив, що жителі Криму стали громадянами з обмеженими правами порівняно з країнами Європи.

«Я вважаю абсолютно неприйнятними конфронтацію, війну і провокацію, у тому числі на Донбасі, проти сусідньої незалежної держави під назвою Україна», - наголосив Явлінський.

Читайте такожГлава МЗС Литви: Анексія Криму показала, що російська війна у Грузії не стала уроком для світу

За його словами, у зв'язку з цим «Яблоко» вважає за необхідне визнати, що «це було зроблено поза міжнародними правилами», і потрібна міжнародна конференція «з усіма зацікавленими сторонами - Україною, Росією, Євросоюзом, країнами-гарантами по Будапештському меморандуму - Великобританією, США і Росією, мабуть, також Туреччиною та іншими зацікавленими країнами у цьому врегулюванні».

Як сказав Явлінський, така міжнародна конференція повинна виробити дорожню карту для вирішення проблеми Криму.

У свою чергу депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков зазначив, що не варто думати, що в РФ однозначна думка щодо Криму. Він повідомив, що під час зустрічей з виборцями пояснює пенсіонерам, як Крим (окупація півострова Росією – УНІАН) вплинув на ціни, зарплати і пенсії.

«Я вас запевняю, жодних проблем немає. Одні тільки провокатори кричать. Ця позиція («Яблока») прийнятна і прохідна з точки зору отримання результату на виборах», - сказав Гудков.