REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив співзасновник альянсу «Україна без сиріт» священик Петро Дудник. (УНІАН: кількість населення Слов'янська становила близько 124 тис. осіб).

За його словами, місто заблоковане, немає світла, водопостачання, частково відсутній газ.

Відео дня

«У місті залишилося багато дітей, матусь, сімей. На мою думку, в місті залишається близько 40-45% населення. Це відбувається вже тривалий період часу. Люди користуються водою з міського фонтану, свердловин. У тих районах, де зруйновано будинки, люди готують собі їжу просто на вогнищах. Є райони, де немає ні води, ні газу, ні світла», - сказав Дудник.

Читайте такожЗ Донбасу необхідно вивезти близько 500 дітей-сиріт - волонтери

Він попросив допомоги для людей, які не задіяні у військових діях.

«Людям не виплачують зарплату і пенсію, соціальні допомоги вже 2 місяці. У людей просто немає грошей. Люди почали реально голодувати. Особливо малозахищені верстви населення», - зазначив Дудник.

«Ми почали ввозити в місто продуктові набори. Дуже велика проблема з медикаментами. Майже всі аптеки закриті, якщо якась аптека і відкрита, то у людей просто немає грошей купити ліки. Вчора ми відкрили в місті безкоштовну аптеку, в яку просто завозимо медикаменти і люди можуть отримати те, що їм потрібно з того, що є», - сказав Дудник.