REUTERS

Про це йдеться у висновках Ради ЄС, які були ухвалені сьогодні в Люксембурзі по завершенні засідання на рівні міністрів закордонних справ.

„Рада очікує на проведення позачергових національних парламентських виборів 26 жовтня в повній відповідності до міжнародних стандартів та вітає розміщення спостерігачів від ОБСЄ/БДІПЛ”, - йдеться в документі.

Читайте такожПорошенко і лідери ЄС вважають, що нелегітимні вибори в ДНР і ЛНР перекреслять мінські домовленості

Відео дня

Рада ЄС наголошує, що українські чиновники та виборці повинні „безперешкодно підготуватися до виборів, а всім кандидатам має бути забезпечено безпеку та безпечні умови для проведення по всій країні вільної виборчої кампанії”. „Рада засуджує нещодавні випадки побиття і залякування деяких кандидатів і підкреслює необхідність створення належних умов агітації для всіх кандидатів”, - зазначається у висновках.

Крім того, Рада також очікує „на непохитні зобов’язання сторін у питанні проведення дострокових місцевих виборів у Донецькому та Луганському регіонах у повній відповідності з українським законодавством та міжнародними стандартами, як це передбачено Мінським протоколом і законом про тимчасове самоврядування”.

„Проведення „президентських” і „парламентських” виборів самопроголошеною владою суперечило б букві і духу Мінського протоколу і порушить прогрес у пошуку стійкого політичного рішення. ЄС їх не визнає”, - констатує Рада ЄС.