фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі МОЗ, документ передбачає закупівлю онкологічних та онкогематологічних препаратів, а також хіміопрепаратів, радіологічних препаратів і препаратів супроводу онкологічних хворих через закупівельне агентство британської компанії.

Під час офіційного підписання угоди Перший секретар Посольства Великобританії в Україні Кріна Лавері зазначила, що агентство допомагає покращити власні можливості країн не лише в питанні розбудови системи державних закупівель. «Якщо співпраця МОЗ та Crown Agents буде успішною, цей формат можна буде задіяти в інших сферах управління України», - наголосила дипломат.

Читайте такожМОЗ та ПРООН підписали договір на закупівлю ліків для реалізації державних програм

Відео дня

Своєю чергою міністр охорони здоров`я Олександр Квіташвілі нагадав, що сумарна цифра переданих МОЗ на міжнародні закупівлі програм – понад 2млрд 197 млн грн. «Це майже 60% державних закупівель. Наступного року, сподіваємося, за сприяння Кабінету міністрів України передача держзакупівель міжнародним організаціям буде стовідсотковою», - додав урядовець.

У пре-службі МОЗ України зазначають, що Crown Agents – одна з трьох міжнародних організацій, які визначені постановою Кабінету Міністрів України для закупівлі ліків.

Читайте такожАдвокати заявили про початок реалізації їх антикорупційних розробок для МОЗ

Раніше УНІАН повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я України, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписали Меморандум про надання послуг з закупівлі ліків для реалізації державних програм.