Ринат Ахметов выделил 20 миллионов гривен на помощь семьям погибших на Майдане

Завдяки активній взаємодії з об'єднанням активістів «Євромайдан SOS» та іншими громадськими організаціями Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» зібрав в найкоротші терміни найповнішу інформацію про сім'ї та їх потреби.

Було прийнято рішення допомагати сім'ям загиблих активістів, так і сім'ям правоохоронних і силових структур, при цьому основний фокус фонду - на неповнолітніх дітей, дітей-студентів, батьків загиблих.

З метою справедливого та прозорого розподілу коштів між сім'ями 11, 17, 20 і 26 березня фондом були ініційовані і проведені перші координаційні ради, в яких взяли участь 26 осіб (7 - співробітники фонду, 19 - журналісти, активісти, представники громадських організацій, правоохоронних і силових структур). За підсумками було прийнято рішення щодо надання допомоги 90 сім'ям. Наступного тижня (31 березня-4 квітня) будуть проведені чергові засідання.

Відео дня

Станом на сьогодні, перші 20 сімей загиблих отримали фінансову допомогу від Ріната Ахметова. Фонд «Розвиток України» вже перерахував 2,8 мільйона гривень (з них 0,472 мільйона - ПДФО (податок на дохід фізичних осіб)) 31 людині. Це члени сімей активістів, працівників правоохоронних органів, які загинули під час протистояння 18-20 лютого 2014 року.

При розгляді допомоги Фонд Ріната Ахметова виходить з принципу соціальної справедливості, а також гарантує, що виділені кошти будуть спрямовані одержувачу. У сім'ях загиблих допомога надається найближчим родичам, а розподіл допомоги між родичами по кожній сім'ї приймається індивідуально.

Раніше Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» було закуплено медичне обладнання для пульмонологічного відділення Київської міської клінічної лікарні №17, де перебували поранені. Вартість обладнання склала 143 725 гривень.