Лисенко заявив, що жовтні було здійснено 1322 обстріли сил АТО / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив речник Міністерства оборони Андрій Лисенко.

“Аналізуючи кількість обстрілів у жовтні, порівняно з вереснем, бойовики збільшили майже вдвічі кількість обстрілів. Зокрема, в жовтні було здійснено 1322 обстріли сил АТО”, - сказав Лисенко.

Коментуючи ситуацію, яка склалася вчора в зоні АТО, Лисенко зауважив, що на Донецькому напрямку понад 80% обстрілів прийшлося на Авдіївську промзону, всього ж на цьому напрямку відбулося 7 обстрілів, з яких 5 - з важкого озброєння.

Відео дня

Читайте такожНа Донеччині заочно судитимуть особистого охоронця ватажка "ДНР"

На Маріупольському напрямку, як зазначив представник Міноборони, бойовики почали розширювати географію обстрілів, зокрема, їм піддалися населені пункти Новомихайлівка, Славне та Пищевик. Всього на цьому напрямку бойовиками було здійснено 27 обстрілів, в тому числі 11 - з важкого озброєння. Також на Донецькому та Маріупольському напрямках було помічено прольоти двох безпілотників ворога.

Нагадаємо, протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Зокрема, на Маріупольському напрямку зафіксовано 27 збройних провокацій. В районі Михайлівки окупанти відкрили вогонь одночасно з мінометів 82 та 120 калібрів, а поблизу населеного пункту Піщовик – з артилерії калібру 122мм. В напрямку Павлопіля і Красногорівки противник вів вогонь з кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї.