Фотоиллюстрация / REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар російського президента РФ Дмитро Пєсков.

Читайте такожЗМІ дізналися, коли Трамп вперше після інавгурації поговорить з Путіним по телефону

Зокрема, він підтвердив, що на суботу, 28 січня, заплановано першу телефонну розмову Путіна і Трампа. "Інформацію, яку поширили ЗМІ у США, про те, що на ці вихідні запланована телефонна розмова президентів Росії і США, я підтверджую. Дійсно, на суботу запланована телефонна розмова. Це буде вечір по Москві", - додав він.

Відео дня

На запитання, чи буде обговорюватися конфлікт в Україні, Пєсков відповів: "Це перший телефонний контакт вже після вступу на посаду президента Трампа, тому, безумовно, очікувати від такого телефонної розмови субстантивних контактів по всьому периметру навряд чи доводиться. Подивимося, давайте просто наберемося терпіння. Ми дамо повідомлення про результати цієї розмови".

За його словами, під час розмови Путін привітає Трампа зі вступом на посаду, а також обговорить двосторонні відносини.

Крім того, Пєсков сказав, що в Кремлі невідомо про намір нової адміністрації США зняти санкції з РФ, про що повідомили деякі ЗМІ з посиланням на джерела.

Раніше телеканал CNN з посиланням на представника адміністрації Трампа повідомив, що телефонну розмову лідерів США і Росії заплановано на 28 січня.