Фото УНІАН

Кабінет міністрів України в рамках підтримки розвитку бізнесу запускає проект постійного моніторингу ділової активності в регіонах, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час роботи першого Міжнародного конгресу мерів.

Читайте такожЄБРР планує у 2017 році зосередитися на підтримці малого і середнього бізнесу в Україні

Гройсман наголосив, що проект реалізується силами відкритого при уряді Офісу підтримки і супроводу інвестицій та за експертної підтримки американського урядового інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund.

Відео дня

«Проект називається «36,6» - як температура тіла здорової людини. Ми хочемо на карті України в розрізі кожної області розуміти за ключовими показниками, як почувається бізнес: чи вчасно повертають ПДВ, чи вчасно дають дозволи, чи не мучать додатковими перевірками. Всі ці показники будуть у постійному моніторингу», - сказав Гройсман.

Довідка УНІАН. Кабмін у середині жовтня створив Офіс супроводу інвестицій, покликаний допомагати інвесторам у всіх аспектах діяльності в країні, і призначив директором Офісу керівного партнера київського офісу юридичної компанії CMS Cameron McKenna LLC Данила Білака. Фінансування Офісу здійснює Western NIS Enterprise Fund.

Загалом в Україні налічується понад 1 млн приватних компаній. З них, за даними Держстату, дві третини вважається економічно активними.