У понеділок, 18 листопада 2019 року, в кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Гулівер) відбудеться закритий показ документального фільму «Що таке любов?!». Це кіно розповідає про життя сиріт та інтернатне виховання дітей в Україні.

"Сьогодні 100 тисяч українських дітей знаходяться в системі інтернатних закладів, - говорить Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба, коментуючи майбутню прем’єру. - Цей фільм розповідає правду про те, що відбувається за зачиненими дверима інтернатів. Про це вам ніколи не розкажуть ані працівники цих закладів, ані діти, які там живуть. Важкий, часом жорстокий фільм показує справжню реальність цієї системи, а також те, чому інтернат - не місце для дитини, і чому цих закладів взагалі не повинно бути в сучасній Україні."

“Ми почали зйомки ще 2 роки тому. – розповідає режисер фільму Леонід Канфер. - У соціальному плані це кіно про систему інтернатів, яка дісталася нам у спадок ще з радянських часів - закриту, бездушну, корумповану, з надзвичайною жорстокістю і насильством. Вперше ми покажемо не просто жахи цієї системи, але й людей, яких вона випускає в життя. Ми розповімо, з чим вони приходять до нас, чому ми змушені від них відгороджуватися, і навіть захищатися. Ви дізнаєтеся, чому випускникам інтернатів часто не дають жодного іншого вибору, окрім насильства. У загально гуманітарному плані цей фільм про найбільш запущені хвороби нашого суспільства - про тотальну нелюбов та байдужість, які бумерангом повертаються до кожного з нас, продукуючи нове покоління таких самих, недолюблених людей. Я не можу сказати, що цей фільм про повну безнадійність, тому що ми все ж покажемо, як з цього вийти.”

Захід пройде за участі представників уряду, парламенту та офісу Президента України, представників громадськості, а також інших гостей. Організатори: Альянс “Україна без сиріт”, за сприяння Міністерства соціальної політики та Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби.

Початок заходу о 18:00. Обов’язкова попередня акредитація для ЗМІ на е-mail kharchenko.svet@gmail.com, та за номером телефону +38(093)652-21-51. Контактна особа – Світлана Харченко.