Адвокати директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана, підозрюваного в насильницьких діях сексуального характеру, наполягають на невинності підзахисного, посилаючись на його алібі. Так, за версією захисту, Д.Стросс-Кан у момент буцімто спроби згвалтування обідав разом з своєю донькою, передає Reuters з посиланням на французьку пресу.

Адвокати, прослідкувавши ланцюжок дій Д.Стросс-Кана того дня, дійшли висновку, що директор-розпорядник МВФ залишив готель вдень, сплативши рахунок і здавши ключ від номера, після чого вирушив обідати з донькою. Потім він узяв таксі і поїхав в аеропорт. З усього сказаного виходить, що Д.Стросс-Кан вже залишив готель на момент заявленого зґвалтування, стверджує захист. За словами адвокатів, вони мають незаперечні докази цього факту, а також повідомлення свідків.

14 травня, нагадує РосБізнесКонсалтинг, нью-йоркська поліція висунула голові фонду звинувачення в спробі зґвалтування покоївки готелю, де він зупинявся. Вона вже вказала на Д.Стросс-Кана під час процедури впізнання. Поліція одержала ордер на пошук слідів ДНК на одязі постраждалої. Д.Стросс-Кан не визнає звинувачень. Сьогодні офіційне слухання було перенесене з огляду на необхідність проведення спеціальних судово-генетичних експертиз.

Відео дня

Крім того, французька письменниця Трістан Банон може подати до суду на голову МВФ за сексуальні домагання майже десятирічної давності. За словами юриста, 2002 року той спробував зґвалтувати Т.Банон в квартирі, де було призначене інтерв`ю.